Klassikerserien

Redan 1960 presenterade Albert Bonniers Förlag den uppskattade Delfinserien. 2007 kom serien Albert Bonniers Klassiker med ett urval som spänner mellan smalt och brett, äldre och modernt, utländskt och svenskt, saga, dikt och prosa. Alla utgåvor är försedda med nyskrivna förord och ny design och en del nyöversättningar och originalutgivningar förekommer. Minst åtta titlar per år, fyra till hösten och fyra till våren, ges ut i serien.

Höstens kommande klassikersläpp från Albert Bonniers Klassiker består av Samlade dikter från fyra av våra allra mest lästa och älskade svenska poeter: Gustaf Fröding, Dan Andersson, Edith Södergran och Nils Ferlin.

Omslagen är skapade av formgivaren Sara Acedo med inspiration från gamla originaltapeter, som på ett lekfullt sätt knyter an till diktarna på olika sätt – tidsmässigt eller stilmässigt.

För de nyskrivna förorden står: Göran Greider (Dan Andersson), Jenny Westerström (Nils Ferlin),  Ebba Witt-Brattström (Edith Södergran) samt Staffan Bergsten (Gustaf Fröding).  

Vi finns även på Facebook. Där diskuterar vi litterära klassiker, berättar om nyheter på klassikerfronten, tipsar om evenemang och lyfter fram intressanta personligheter och författare. Gilla Bokklassiker på Facebook >>


Här nedan ser du våra senaste titlar i Klassikerserien.

Samlade dikter
av Dan Andersson

Dan Andersson - poeten som kretsade kring de stora livsfrågornaDan Anderssons dikter kretsar ständigt runt de stora livsfrågorna - kärleken och döden, lidandets mening, synd och skuld, Guds existens, den sociala nöden....»

Samlade dikter
av Nils Ferlin

Samlade dikter från en av Klara-bohemernas förgrundspersonerI denna samlingssvolym finns dikter från de sju diktsamlingar Nils Ferlin gav ut. I sin diktvärld rörde han sig ofta kring teman som närhet och relationer,...»

Samlade dikter
av Gustaf Fröding

En av våra mest folkkära diktareUr Strövtåg i hembygden: Det är skimmer i molnen och glitter i sjön, det är ljus över stränder och näs och omkring står den härliga skogen grön bakom ängarnas gungande gräs. Och med sommar...»

Samlade dikter
av Edith Södergran

Södergran, den banbrytande modernisten Edith Södergran (1892-1923) är en portalgestalt i modern svensk poesi och räknas till de mest banbrytande modernisterna även i ett internationellt perspektiv. Hennes trotsiga...»

Garp och hans värld
av John Irving

Nytt temasläpp från Albert Bonniers klassikerserie - Amerikanska klassikerT. S Garp misstänkte alltid att han skulle dö ung. "Som min far", skrev Garp. "Jag tror att jag är lagd för att fatta mig kort. En...»

Älskade
av Toni Morrison

Nytt temasläpp från Albert Bonniers klassikerserie - Amerikanska klassiker124:an var förhäxad. Full av en barnunges ondska. Kvinnorna i huset visste det och barnen också. I flera år härdade de ut med elakheterna var och...»

Möss och människor
av John Steinbeck

Nytt temasläpp från Albert Bonniers klassikerserie - Amerikanska klassikerDe hade gått i gåsmarsch utför stigen, och även här i det fria höll sig den ene bakom den andra. Båda var klädda i bomullsjackor med...»

Madame Bovary
av Gustave Flaubert

Den ultimata boken om läsning Höstens fyra böcker i serien Albert Bonniers Klassiker är av helt olika karaktär och skrevs under olika epoker, men de har alla det gemensamt att det är kvinnors villkor som står i fokus....»

Under det rosa täcket
av Nina Björk

Feministisk klassiker i ny kostym Journalisten och författaren Nina Björk talar i Under det rosa täcket för en feminism som inte gör kvinnan till en utopi, som inte ger henne en ''naturlig'' identitet - utan som istället...»

Glaskupan
av Sylvia Plath

Kultboken om en ung kvinnas identitetssökandeHöstens fyra böcker i serien Albert Bonniers Klassiker är av helt olika karaktär och skrevs under olika epoker, men de har alla det gemensamt att det är kvinnors villkor som...»

Det mest förbjudna
av Kerstin Thorvall

Banbrytande om kvinnlig sexualitetHöstens fyra böcker i serien Albert Bonniers Klassiker är av helt olika karaktär och skrevs under olika epoker, men de har alla det gemensamt att det är kvinnors villkor som står i...»

Utvandrarna
av Vilhelm Moberg

Ständigt aktuellt UtvandrareposUtvandrarna är den första delen om Kristina, Karl Oskar, Robert, Arvid och alla andra i Ljuder socken som lämnar fattig-Sverige för ett drägligare liv i USA. Efter många svältår och andra...»

Invandrarna
av Vilhelm Moberg

Ständigt aktuellt UtvandrareposNär Karl Oskar och Kristina kommer fram till New York möter de ett land som tar emot dem med öppna armar. Och omgående börjar de den långa färden till Minnesota, där de ska bygga sitt nya...»

Nybyggarna
av Vilhelm Moberg

Ständigt aktuellt UtvandrareposFör andra gången ska Karl Oskar och Kristina bygga upp ett hem, men denna gång är det i ett nytt land och på en ny kontinent. Tillsammans kämpar de med den nya gården och bygger med...»

Sista brevet till Sverige
av Vilhelm Moberg

Ständigt aktuellt UtvandrareposI Sista brevet till Sverige avslutar Vilhelm Moberg Utvandrarserien, lika storslaget som han inledde den. Karl Oskar och Kristina är gamla, deras liv börjar ta slut, och de kan se tillbaka...»

Samlade dikter
Amerikanska klassiker
Klassiker i sjuttiotalets mönsterglädje
Utvandrarsviten
Illustratörer

Bonnier  Pocket         Box 3159         103  63  Stockholm        Tfn 08-696  86  20         info@bonnierpocket.se 

Stäng popupfönstret

Bildmaterial ur

av

Klicka på bilden för nedladdning av högupplöst bild!


« »

Får endast publiceras i anslutning
till redaktionellt material om .

Fotograf/copyrightinnehavare måste anges
i anslutning till bilden vid publicering.

Vid all annan användning av bilden kontakta
först

The picture cannot be used without a copyright request.
Please contact

Stäng popupfönstret

Pressbilder på

Klicka på bilden för nedladdning av högupplöst bild!


« »

Får endast publiceras i anslutning
till redaktionellt material om .

Copyrightinnehavare/fotograf måste anges
i anslutning till bilden vid publicering.

Vid all annan användning av bilden kontakta
först

The picture cannot be used without a copyright request.
Please contact

Stäng popupfönstret

Stäng popupfönstret

Stäng popupfönstret

Close this notice
Warning!
Du använder en gammal webbläsare
För att se denna webbplats korrekt måste du uppgradera till en nyare webbläsare.
Get Firefox 3.5
Get Internet Explorer 8
Get Safari 4
Get Google Chrome