Klassikerserien

Redan 1960 presenterade Albert Bonniers Förlag den uppskattade Delfinserien. 2007 kom serien Albert Bonniers Klassiker med ett urval som spänner mellan smalt och brett, äldre och modernt, utländskt och svenskt, saga, dikt och prosa. Alla utgåvor är försedda med nyskrivna förord och ny design och en del nyöversättningar och originalutgivningar förekommer. Minst åtta titlar per år, fyra till hösten och fyra till våren, ges ut i serien.

Höstens släpp från Albert Bonniers klassikerserie innehåller fyra svenska 1900-talsförfattares genombrottsromaner - Nässlorna blomma av Harry Martinson, Måna är död av Ivar Lo-Johansson, Tjärdalen av Sara Lidman och Dykungens dotter av Birgitta Trotzig.

Alla romanerna har fått nyskrivna förord och försetts med nya omslag gjorda av illustratören Kristin Lidström.

Vi finns även på Facebook. Där diskuterar vi litterära klassiker, berättar om nyheter på klassikerfronten, tipsar om evenemang och lyfter fram intressanta personligheter och författare. Gilla Bokklassiker på Facebook >>


Här nedan ser du våra senaste titlar i Klassikerserien.

Nässlorna blomma
av Harry Martinson

Oförglömlig barndomsskildring Nässlorna blomma är berättelsen om sockenpojken Martin Tomasson och hans öden på de olika gårdar dit han ackorderas ut. Han förlorar i stort sett alla människor som betyder någonting för...»

Tjärdalen
av Sara Lidman

Århundradets svenska debutNär Agda tidigt en sommarmorgon kliver ut på bron skrivs ett nytt kapitel i svensk litteratur. Inte sedan Arvid Falk i Röda rummet blickade ut över Stockholm har en värld trätt fram med sådan...»

Dykungens dotter
av Birgitta Trotzig

Magisk mörkerskildrareEn ung kvinna bryter upp från sitt föräldrahem, en liten fiske- och småbrukargård på skånska kusten ute på Österlen. Det är i slutet av det fattigsvenska tjugotalet. En man har dykt upp och...»

Måna är död
av Ivar Lo-Johansson

Lidelsefullt om äran och kärlekenDenna kärleksroman, som Ivar Lo-Johansson betraktade som sin egentliga skönlitterära debut som författare, skrevs redan 1929, men gavs av privata hänsyn inte ut förrän tre år senare....»

Spionen som kom in från kylan
av John le Carré

En modern klassiker av John le CarréAlec Leamas visste att de hade avskrivit honom. Han hade hållit på längre än de flesta. Nu var det slut. Sedan Hans-Dieter mundt fått makten inom östtyska säkerhetstjänsten hade Leamas...»

Händelser vid vatten
av Kerstin Ekman

En modern klassiker av Kerstin EkmanI början av sjuttiotalet är Svartvattnet en tynande norrländsk by bland många andra. Då händer något. Ett dubbelmord långt ute i väglöst land. Det går arton år innan någon börjar ana...»

Stenarna skola ropa
av Ruth Rendell

En modern klassiker av Ruth RendellEunice Parchman verkar vara det perfekta hembiträdet. Men under ytan döljer sig en dödligt farlig kvinna. Eunice har nämligen en hemlighet som hon är beredd att dö - eller döda - för...»

Schakalen
av Frederick Forsyth

En modern klassiker av Frederick ForsythHan är expert. Han opererar snabbt, diskret och obevekligt. Han är världens skickligaste yrkesmördare. Han kallas Schakalen. Hans offer: general de Gaulle, Frankrikes president....»

Samlade dikter
av Dan Andersson

Dan Andersson - poeten som kretsade kring de stora livsfrågornaDan Anderssons dikter kretsar ständigt runt de stora livsfrågorna - kärleken och döden, lidandets mening, synd och skuld, Guds existens, den sociala nöden....»

Samlade dikter
av Nils Ferlin

Samlade dikter från en av Klara-bohemernas förgrundspersonerI denna samlingssvolym finns dikter från de sju diktsamlingar Nils Ferlin gav ut. I sin diktvärld rörde han sig ofta kring teman som närhet och relationer,...»

Samlade dikter
av Gustaf Fröding

En av våra mest folkkära diktareUr Strövtåg i hembygden: Det är skimmer i molnen och glitter i sjön, det är ljus över stränder och näs och omkring står den härliga skogen grön bakom ängarnas gungande gräs. Och med sommar...»

Samlade dikter
av Edith Södergran

Södergran, den banbrytande modernisten Edith Södergran (1892-1923) är en portalgestalt i modern svensk poesi och räknas till de mest banbrytande modernisterna även i ett internationellt perspektiv. Hennes trotsiga...»

Genombrottsromaner
Klassiska mord i ny design
Samlade dikter
Amerikanska klassiker
Illustratörer

Bonnier  Pocket         Box 3159         103  63  Stockholm        Tfn 08-696  86  20         info@bonnierpocket.se 

Stäng popupfönstret

Bildmaterial ur

av

Klicka på bilden för nedladdning av högupplöst bild!


« »

Får endast publiceras i anslutning
till redaktionellt material om .

Fotograf/copyrightinnehavare måste anges
i anslutning till bilden vid publicering.

Vid all annan användning av bilden kontakta
först

The picture cannot be used without a copyright request.
Please contact

Stäng popupfönstret

Pressbilder på

Klicka på bilden för nedladdning av högupplöst bild!


« »

Får endast publiceras i anslutning
till redaktionellt material om .

Copyrightinnehavare/fotograf måste anges
i anslutning till bilden vid publicering.

Vid all annan användning av bilden kontakta
först

The picture cannot be used without a copyright request.
Please contact

Stäng popupfönstret

Stäng popupfönstret

Stäng popupfönstret

Close this notice
Warning!
Du använder en gammal webbläsare
För att se denna webbplats korrekt måste du uppgradera till en nyare webbläsare.
Get Firefox 3.5
Get Internet Explorer 8
Get Safari 4
Get Google Chrome